Een scheiding is vaak emotioneel een grote klap. Terwijl je midden in het verwerkingsproces zit, moet je praktisch gezien veel belangrijke dingen regelen. Zo moet je beslissingen nemen over de kinderen, alimentatie, de woning en pensioenregelingen. Het liefst maak je constructieve en duurzame afspraken, maar hoe doe je dat?
Ingeval van een scheiding kan mediation uitkomst bieden. Mediation is een vorm van conflictoplossing. Een onafhankelijke mediator begeleidt jullie naar een oplossing voor het conflict. Het doel is om tot een gezamenlijke oplossing te komen waar jullie beiden achter staan. Via deze link kun je bekijken of scheidingsmediation iets voor jullie is.
Als mediation niet de meest geschikte optie lijkt te zijn, kunnen jullie elk afzonderlijk een eigen advocaat raadplegen. De communicatie zal dan voornamelijk tussen de advocaten plaatsvinden. In deze situatie kunnen jullie nog steeds heel goed afspraken maken waar jullie je beiden in kunnen vinden.
Of jullie nu kiezen voor een mediator of ieder een eigen advocaat, een deskundige professional helpt jullie door het scheidingsproces heen. De juiste familierechtadvocaat of mediator kan je zorgvuldig begeleiden in deze emotionele periode. Daarnaast ontneemt een kundig professional je veel stress op weg naar het bereiken van het gewenste resultaat.
Om zo goed mogelijk voorbereid naar de familierechtadvocaat/mediator te gaan, is een aantal dingen van belang. Het is aan te raden om onder andere de volgende documenten mee te nemen:
De Vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) kent een checklist voor de persoons- en huwelijksgegevens. Deze kun je alvast van tevoren invullen en meenemen naar de familierechtadvocaat/mediator. Je kunt deze vinden op de website van de vFAS.
Wij helpen graag om jouw situatie in dit emotionele proces inzichtelijk te maken. Neem gerust vrijblijvend contact op met een van onze (vFAS-)advocaat-scheidingsmediators.