Ontslag van directeur/statutair bestuurder

De advocaten van Vogelaar Bosch Spijer Advocaten hebben ruime kennis en ervaring als het gaat om ontslag van een directeur/bestuurder van rechtspersonen.

Bij arbeidsconflicten met een directeur/bestuurder spelen vaak meerdere zaken tegelijk. Wettelijk is ontslag mogelijk: iedere bestuurder kan te allen tijde worden geschorst en ontslagen door degene die bevoegd is tot benoeming. Maar zo simpel is het in de praktijk meestal niet. Zo komen naast arbeidsrechtelijke vaak ook vennootschapsrechtelijke kwesties aan de orde. Een dergelijk ontslag is daarom meestal een complexe aangelegenheid, zodat het raadzaam is hierover juridisch advies in te winnen.

Onze advocaten zijn goed op de hoogte van de geldende jurisprudentie en kunnen exit-trajecten begeleiden en behandelen. Tevens kunnen we hierbij de bijbehorende “golden parachute”-regelingen opstellen.

Moet uw directeur/ statutair bestuurder ontslagen worden? Neem dan, voor deskundige begeleiding, contact op met de arbeidsrecht advocaten van Vogelaar Bosch Spijer Advocaten.