Letselschade veroorzaakt door een dier…?

Veel mensen houden huisdieren of gebruiken dieren in hun vrije tijd, bijvoorbeeld bij paardrijden. Dieren zijn echter onberekenbaar. Een hond kan zomaar bijten (‘dat doet hij anders nooit’), terwijl een paard zomaar achteruit kan trappen. Soms heeft dit ernstige letselschade tot gevolg.

aansprakelijkheid voor dierenVanwege het gevaar dat schuilt in de eigen energie van een dier heeft de wetgever bepaald dat de bezitter (of zakelijk gebruiker) van het dier kwalitatief aansprakelijk is. Dat wil zeggen dat wanneer het dier schade veroorzaakt, de bezitter aansprakelijk is voor deze schade. Ook als de bezitter niets kan doen aan het ontstaan van de schade. Dit is alleen anders wanneer het dier de schade niet zelf toegebracht, maar in opdracht van zijn bezitter of (bij voorbeeld bij paarden) zijn berijder.

Gelet op de kracht van menig dier kan er ernstige letselschade ontstaan. Het is dan van belang dat u zich laat bijstaan door een ervaren letselschade advocaat, die uw belangen kan behartigen. Als gespecialiseerd letselschade advocaat hebben wij de benodige kennis. Hoe wij u kunnen helpen met het regelen van uw letselschade, kunt u hierlezen. Hebt u vragen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvend gesprek.