Zelfstandige met letselschade…?

Voor ieder slachtoffer is een letselschade ingrijpend. Dat geldt echter temeer voor een slachtoffer die zelfstandig ondernemer is. Of de letselschade nu is onstaan door bijvoorbeeld een verkeersongeval of een medische fout. Waar een slachtoffer die in loondienst werkt nog twee jaar het salaris (gedeeltelijk) doorbetaald krijgt, stopt het inkomen van een zelfstandig ondernemer als hij door het voorval niet meer kan werken. De rekeningen moeten echter wel op tijd worden betaald. Daarom is snel handelen vereist, zodat u aan uw financiële verplichtingen kunt (blijven) voldoen.

Niet alleen treden de financiële consequenties bij ondernemers sneller in, maar hun schade is ook lastiger te begroten. Immers kan bij de ondernemer niet worden teruggevallen op een loonstrook. Om de schade te kunnen begroten moet een analyse worden gemaakt van de winst- en verliesrekening van de ondernemer. Daaruit blijkt wat het bruto inkomen van de ondernemer is. Bij de behandeling van de letselschade moet uiteraard ook aandacht aan de onderneming worden besteed. Kan de ondernemer zijn onderneming voortzetten? Moet er tijdelijk een vervanger worden geregeld?

Bij de letselschade van een ondernemer komt aldus het nodige kijken. Reden waarom het voor ondernemers met letselschade nog belangrijker is dan voor anderen om zich te laten bijstaan door een ervaren letselschade advocaat. Door de bedrijvigheid in het Westland staan wij veel ondernemers bij die letselschade hebben, wij hebben dan ook zeer veel ervaring met bijstand aan ondernemers. Bent u benieuwd naar onze aanpak? Lees dan verder op onze pagina letsel- en overlijdensschade of neem contactmet ons op voor het maken van een vrijbljvende afspraak!