“Albin B. tot 8 jaar veroordeeld, nabestaanden hebben levenslang”

Geplaatst op 13 december 2015

Albin B. krijgt acht jaar cel voor het doden van zijn zwager, Hagenaar Clif Kooke. Dat heeft de Haagse rechtbank vrijdag 4 december 2015 besloten.

De achtergrond van de zaak

Kooke werd op woensdag 8 april 2015 tien keer gestoken op de Laan van Waalhaven in de Haagse wijk Ypenburg. Daarvoor had hij al een klap met een klauwhamer gehad. De twee mannen hadden een verhuisbedrijfje en kregen ruzie over geld. De rechtbank oordeelde dat er sprake was van doodslag. B. meldde zich namelijk zelf bij de politie en ook zat er bloed van zijn zwager op zijn schoenen en shirt. De politie vermoedde dat B. ook geld had gestolen van Kooke, minimaal 80 euro. De rechtbank vindt dat daar onvoldoende bewijs voor is. Justitie had 11 jaar cel geëist.

Reactie namens de vriendin van het slachtoffer

De advocaat van de nabestaanden, Edwin Bosch, citeerde tegenover Omroep West de vriendin van het slachtoffer:

“Hij krijgt weliswaar acht jaar, maar ik – en vooral mijn kinderen – hebben levenslang. En daar weegt acht of elf jaar niet tegenop.”

De verdachte heeft spijt betuigd op de zitting. Dat is voor de nabestaande echter geen geruststelling. Mr. Bosch:

“Mijn cliënte twijfelt heel erg of de spijt wel oprecht is. Wat mijn cliënte opvalt is dat hij vrij emotieloos is geweest. Zij had graag gezien dat de verdachte onderzocht zou zijn om te kijken hoe het in zijn bovenkamer werkt. Mijn cliënte is er niet van overtuigd dat als deze meneer straks weer vrijkomt, dat hij nooit meer zoiets zal doen. Dat is iets wat haar beangstigd.”

De reactie namens de nabestaanden is ook te zien in onderstaand item van Omroep West. Inmiddels is bekend dat noch de verdachte noch het Openbaar Ministerie in hoger beroep is gegaan. Daarmee is het vonnis van de rechtbank onherroepelijk geworden.