Spreekuur familie- en erfrecht 26 & 27 januari a.s.

Geplaatst op 17 januari 2024

Ook in 2024 organiseren wij weer een gratis spreekuur familie- en erfrecht.

Op

vrijdag 26 januari 2024

en

zaterdag 27 januari 2024

bent u op afspraak van harte welkom op ons kantoor aan het Honderdland 1036, Maasdijk.

Een afspraak maken is zo gebeurd…

Het spreekuur familie- en erfrecht is gratis en geheel vrijblijvend. Om ervoor te zorgen dat u niet te lang hoeft te wachten, vragen wij u om via onderstaand contactformulier uw naam en telefoonnummer (of: e-mailadres) achter te laten. Wij nemen dan telefonisch contact met u op voor het inplannen van een afspraak. Uw gegevens worden alleen gebruikt voor het spreekuur.

Komt u liever niet naar ons kantoor? Dan kunt u uiteraard ook altijd geheel kosteloos en vrijblijvend een afspraak maken voor een telefonisch gesprek. Onze familierechtspecialisten staan ook telefonisch voor u klaar.

Helaas is het niet meer mogelijk om een afspraak te maken voor het spreekuur.
Uiteraard staan wij u ook buiten het spreekuur graag te woord.
Neem daarvoor vrijblijvend contact met ons op.

Echtscheiding?

Een echtscheiding is iets waar getrouwde partners vaak liever niet over nadenken. Soms is een echtscheiding echter onontkoombaar: één op de drie huwelijken in Nederland eindigt door een echtscheiding. Nu is de ene echtscheiding de andere niet. Soms kunnen de aanstaande exen nog prima met elkaar overleggen en kunnen zij, onder begeleiding van een gespecialiseerd advocaat, prima samen afspraken maken. Soms is daar wat meer hulp bij nodig. Zeker wanneer er kinderen in het spel zijn, is het van belang dat er goede afspraken worden gemaakt. Onze ervaren familierechtspecialisten mr. N.T. (Michiel) Vogelaar, mr. J.S. (Jorien) Bijsterbosch, mr. J. (Jorika) Todorov en mr. D.P. (Daisy) Mandema staan voor u klaar om al uw vragen over het personen- en familierecht te beantwoorden.

Mediation?

Ook wanneer u gebruik zou willen maken van mediation bent u van harte welkom. Mr. N.T. (Michiel) Vogelaar is geregistreerd familiemediator bij de Mediation Federatie Nederland. Hij kent het klappen van de zweep als het om mediation gaat. Hij kan, als mediator, beide partijen begeleiden in het bereiken van een voor u optimale uitkomst. Doordat partijen in de mediation zelf bepalen waarmee zij wel en waarmee zij niet instemmen, is de uitkomst van de mediation precies zoals u het beiden wilt. Tijdens het spreekuur kunt u zich nader laten informeren over de mogelijkheden die mediation biedt.

weigerouder

Alimentatie?

Staat u voor een echtscheiding? Of bent u al gescheiden, maar zijn de financiële omstandigheden gewijzigd? Hebt u daardoor vragen over kinderalimentatie of over partneralimentatie? Ook daarvoor kunt u zich tijdens het familierechtspreekuur geheel gratis en vrijblijvend laten voorlichten. Tijdens het spreekuur beantwoorden onze ervaren familierechtadvocaten al uw vragen over kinder- of partneralimentatie.

Afstamming, erkenning of gezag?

Maar ook voor vragen over de afstamming, erkenning of gezag kunt u bij ons binnenlopen. Wilt u weten wat de gevolgen zijn van erkenning van een kind of hoe u het gezag aanvraagt? Of wilt u dat het vaderschap gerechtelijk wordt vastgesteld, maar weet u niet hoe dit werkt? Ook die vragen worden door onze gespecialiseerde familierechtadvocaten, tijdens het familierechtspreekuur, gratis en geheel vrijblijvend beantwoord.

Erfrecht?

Bij erfrecht denken mensen vaak eerst aan de notaris. Dat is logisch, omdat de notaris in de wet is aangewezen als de partij die een testament of verklaring van erfrecht mag opmaken.

Maar wist u dat het verdere traject, zoals het vereffenen van de nalatenschap, ook door een advocaat kunt laten begeleiden? Soms is dit veel efficiënter. Anders dan een notaris kan een advocaat immers, als er een verschil van inzicht ontstaat, de zaak ook aan de rechter voorleggen. Omdat een advocaat uit ervaring weet wat er mis kan gaan, kan juist een advocaat u zorgen uit handen nemen bij de verdeling.

Ook voor vragen over erfrecht bent u van harte uitgenodigd om langs te komen tijdens het spreekuur personen- en familierecht.

Team familierecht