Gratis spreekuur familierecht 11 en 12 september 2020

Geplaatst op 1 september 2020

Ook in 2020 organiseren wij weer een gratis spreekuur familierecht. Op

vrijdag 11 september 2020 

en

zaterdag 12 september 2020

bent u op afspraak van harte welkom op onze vestiging Oudelandstraat 1,’s-Gravenzande.

Een afspraak maken is zo gebeurd…

Het spreekuur familierecht is gratis en geheel vrijblijvend.  In het verleden hoefde u geen afspraak te maken en kon u zo binnenlopen. Vanwege de RIVM-richtlijnen is dat helaas nu niet mogelijk. Daarom vragen wij u om via onderstaand contactformulier uw naam en telefoonnummer (of: e-mailadres) achter te laten. Wij zullen dan telefonisch contact met u opnemen voor het inplannen van een afspraak. Daarmee voorkomen wij dat er te veel mensen tegelijk aanwezig zullen zijn. Uw gegevens worden alleen gebruikt ten behoeve van het spreekuur. Uiteraard is het spreekuur zo ingericht dat aan alle eisen van het RIVM wordt voldaan.

Komt u liever niet naar ons kantoor? Dan kunt u uiteraard ook altijd geheel kosteloos en vrijblijvend een afspraak maken voor een telefonisch gesprek. Onze familierechtspecialisten staan ook telefonisch voor u klaar.

[Een afspraak maken voor het inloopspreekuur is helaas niet meer mogelijk.
U kunt voor familierechtelijke vraagstukken uiteraard altijd contact met ons opnemen]

Echtscheiding?

echtscheidingEen echtscheiding is iets waar getrouwde partners vaak liever niet over nadenken. Soms is een echtscheiding echter onontkoombaar: één op de drie huwelijken in Nederland eindigt door een echtscheiding. Nu is de ene echtscheiding de andere niet. Soms kunnen de echtelieden nog prima met elkaar overleggen en kunnen zij, onder begeleiding van een gespecialiseerd advocaat, prima samen afspraken maken. Soms is daar meer hulp bij nodig. Zeker wanneer er kinderen in het spel zijn, is het van belang dat er goede afspraken worden gemaakt. Onze ervaren familierechtspecialisten mr. Michiel Vogelaar en mr. Paulette van ’t Veer staan voor u klaar om al uw vragen over het personen- en familierecht te beantwoorden.

Mediation?

Ook wanneer u gebruik zou willen maken van mediation bent u van harte welkom.  Mr. Michiel Vogelaar is geregistreerd familiemediator bij de Mediation Federatie Nederland. Is de echtscheiding goed geregeld? Dan kunt u beiden weer verder met uw leven! Tijdens het inloopspreekuur personen- en familierecht staan onze ervaren amilierechtadvocaten klaar om al uw vragen over echtscheiding te beantwoorden.

Alimentatie?

Staat u voor een echtscheiding? Of bent u al gescheiden maar zijn de financiële omstandigheden gewijzigd? Hebt u daardoor vragen over kinderalimentatie of over partneralimentatie? Ook daarvoor kunt u tijdens het inloopspreekuur personen- en familierecht geheel gratis en vrijblijvend bij ons binnenlopen. Tijdens het inloopspreekuur beantwoorden onze ervaren familierechtadvocaten al uw vragen over kinder- of partneralimentatie.

Afstamming, erkenning of gezag?

Maar ook voor vragen over de afstamming, erkenning of gezag kunt u bij ons binnenlopen. Wilt u weten wat de gevolgen zijn van erkenning van een kind of hoe u het gezag aanvraagt? Of wilt u dat het vaderschap gerechtelijk wordt vastgesteld, maar weet u niet hoe dit werkt? Ook die vragen worden door onze gespecialiseerde familierechtadvocaten, tijdens het inloopspreekuur personen- en familierecht, gratis en geheel vrijblijvend beantwoord.

Erfrecht?

Vrouwe justitia

© Edward Lich via Pixabay

Bij erfrecht denken mensen vaak eerst aan de notaris. Dat is logisch, omdat de notaris in de wet is aangewezen als de partij die een testament of verklaring van erfrecht mag opmaken.

Maar wist u dat het verdere traject, zoals het vereffenen van de nalatenschap, ook door een advocaat kunt laten begeleiden? Soms is dit veel efficiënter. Anders dan een notaris kan een advocaat immers, als er een verschil van inzicht ontstaat, de zaak ook aan de rechter voorleggen. Omdat een advocaat uit ervaring weet wat er mis kan gaan, kan juist een advocaat u zorgen uit handen nemen bij de verdeling.

Ook voor vragen over erfrecht bent u van harte uitgenodigd om langs te komen tijdens het spreekuur personen- en familierecht.