Indexering van alimentatie per 1 januari 2018

Jaarlijks worden de overeengekomen of door de rechter vastgestelde alimentatiebedragen (ongeacht of dit kinder- of partneralimentatie is) verhoogd. Dit ter compensatie van de geldontwaarding ('inflatie'). De verhoging wordt vastgesteld en bekend gemaakt door de Minister van Veiligheid en Justitie. Het besluit van (toenmalige) minister Blok is in de staatscourant gepubliceerd.

Per 1 januari 2018 zijn de alimentatiebedragen van rechtswege verhoogd met 1,5 procent. Als de wettelijke indexering niet bij overeenkomst of door een rechterlijke uitspraak is uitgesloten, geldt deze automatisch vanaf genoemde datum. Daarvoor hoeft u niet opnieuw naar de rechter.

Het nieuwe alimentatiebedrag berekend u door de maandelijkse alimentatie die u in 2017 ontvangt of betaalt te vermenigvuldigen met 1,015.

Heeft u vragen over (de indexering) van de kinder- en partneralimentatie neemt u dan gerust contact met ons op.

indexering van kinderalimentatie en partneralimentatie

Lees meer

Inloopspreekuur Personen- en Familierecht

Op vrijdag 12- en zaterdag 13 januari 2018 organiseert Vogelaar Bosch Spijer Advocaten op haar vestiging in 's-Gravenzande een gratis inloopspreekuur voor iedereen met vragen over personen- en familierecht (echtscheiding, alimentatie, afstamming etc.).

Hebt u vragen op het gebied van het Personen- en familierecht? Schroom dan niet en kom vrijblijvend langs! Tijdens dit inloopspreekuur staan de gespecialiseerde advocaten mr. Michiel Vogelaar en mr. Paulette van 't Veer voor u klaar om gratis uw vragen te beantwoorden.

Ook voor vragen over mediation kunt u bij hen terecht. Mr. Michiel Vogelaar is geregistreerd familiemediator bij de Mediation Federatie Nederland.

Vrijdag staat de deur, aan de Oudelandstraat 1 in 's-Gravenzande, open van 09:00 tot 18:00 en zaterdag van 10:00 tot 14:00 uur. Een afspraak maken is niet nodig.

 

 

 

Lees meer