Onze tarieven

Uurtarief

Vogelaar Bosch Spijer Advocaten werkt op basis van een overeengekomen uurtarief. Dit uurtarief kan afhankelijk zijn van de kennis en ervaring van uw advocaat, het belang van uw zaak en de eventuele spoedeisendheid van uw zaak. Bij uw eerste bezoek aan ons kantoor maken wij duidelijk afspraken over het overeengekomen uurtarief. Uiteraard bevestigen wij u deze afspraak schriftelijk. Daarnaast maken wij tijdens het eerste gesprek een inschatting van de kosten die uit uw zaak voortvloeien. Ook houden we u tussentijds goed op de hoogte van het aantal gewerkte uren. U ontvangt, in beginsel, maandelijks een gespecifieerde nota, waardoor u precies weet wat wij wanneer voor u hebben gedaan. Zo komt u achteraf niet voor onaangename verrassingen te staan.

Rechtsbijstandverzekering

Mogelijk worden de kosten door uw rechtsbijstandverzekering gedekt. Informeer hiernaar bij uw verzekeraar. Wordt u bijgestaan door uw rechtsbijstandverzekeraar en moet er een procedure worden gestart? Dan heeft u op grond van de wet recht op vrije advocaatkeuze. U kan en mag dan ook voor de vertrouwde advocaten van Vogelaar Bosch Spijer Advocaten kiezen. Desgewenst kunnen wij u hierover nader informeren. Neem daarvoor vrijblijvend contact met ons op.

Toevoeging / pro deo

Maar ook als u niet verzekerd bent en onvoldoende middelen heeft om een advocaat te betalen, heeft u naar onze mening recht op goede rechtsbijstand. Daarom werken wij ook op basis van toevoeging (pro deo). Om voor een toevoeging in aanmerking te komen kunnen wij namens u een aanvraag indienen bij de Raad voor Rechtsbijstand. Deze raad bepaalt aan de hand van uw inkomen en vermogen of u voor een toevoeging in aanmerking komt. In de meeste gevallen moet u wel een eigen bijdrage betalen. Voor meer informatie kunt u uiteraard contact opnemen met ons kantoor. Omdat ons kantoor een zogenoemd ‘high trust’-kantoor is verloopt onze communicatie met de Raad zeer soepel, waardoor u snel weet waar u aan toe bent.

No cure, no pay

Het is advocaten niet toegestaan om te werken op basis van ‘no cure no pay’. Alleen in letsel- en overlijdensschadezaken mag Vogelaar Bosch Spijer Advocaten onder bepaalde voorwaarden op basis van ‘no cure, no pay’ werken. Maar alleen als dat in uw voordeel is. We informeren u graag persoonlijk of dit bij u tot de mogelijkheden behoort. Neem gerust contact met ons op.