Ontslag op staande voet…?

Vaak is het een donderslag bij heldere hemel. U bent op uw werk en krijgt daar te horen dat u ‘op staande voet bent ontslagen‘. U wordt verzocht om uw spullen te pakken en het bedrijf te verlaten. Wat nu? Welke rechten hebt u? Hoe moet u reageren naar uw werkgever? Hebt u recht op een werkeloosheidsuitkering? U hebt veel vragen, terwijl het van belang is dat u meteen adequaat reageert.

ontslagMocht u dit overkomen (zijn) neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Onze arbeidsrechtadvocaten kunnen voor u beoordelen of het ontslag op staande voet terecht is verleend. Veelal is dit niet het geval, bijvoorbeeld omdat de regels die gelden voor ontslag op staande voet niet zijn gevolgd, of omdat hetgeen uw werkgever u verwijt niet ernstig genoeg is om een ontslag op staande voet te rechtvaardigen.

In dat geval kunnen wij u adviseren over de vraag hoe u zich naar uw werkgever moet opstellen of treden wij voor u in overleg met uw werkgever om uw werkgever te overtuigen dat hij het ontslag moet terugdraaien. Mocht uw werkgever niet te overtuigen zijn, dan kunnen wij voor u de zaak voorleggen aan de rechter.

Hebt u vragen over ontslag op staande voet, neem dan vrijblijvend contact met ons op.