Beëindigingsvergoedingen

ovefrBij veel conflicten tussen werkgevers en werknemers wordt er (uiteindelijk) tussen de partijen een regeling getroffen. Vaak is bij een dergelijke regeling de beëindigingsvergoeding het belangrijkste onderdeel van de regeling. beëindigingsvergoeding

Een beëindigingsvergoeding is een som geld die ontslagen medewerker ontvangt van de werkgever. De werkgever betaalt dit bedrag ter compensatie van het toekomstige loon, dat de werknemer misloopt door het ontslag. Soms storten ex-werknemers dit bedrag in een stamrecht. De beeïndigingsvergoeding noemt men ook wel een ‘gouden handdruk’ of ‘ontslagvergoeding’.

De advocaten van Vogelaar Bosch Spijer Advocaten treden dagelijks op voor werkgevers én werknemers in onderhandelingen over een beëindigingsvergoeding.

Tijdens deze onderhandelingen over een beëindigingsvergoeding nemen partijen meerdere tactische beslissingen. Die beslissingen worden beïnvloed door  de juridische positie van partijen. Dan gaat het, ten eerste, om vragen als: ‘Hoe ‘sterk’ is uw zaak?’ en ‘Kunt u uw stellingen bewijzen?’. Maar ook ‘Wat vindt een rechter van uw argumenten?’. Daarbij geldt hoe sterker uw zaak, hoe onverzettelijker u zich dus kunt opstellen in de onderhandelingen over de beëindigingsvergoeding. Maar ook, ten tweede: ‘Hoe kijkt een rechter aan tegen de argumenten van uw wederpartij?’. Alleen door het juist inschatten van uw arbeidsrechtelijke positie bereikt u een goed onderhandelingsresultaat. Door de ruime ervaring die onze advocaten hebben met het onderhandelen over een beëindigingsvergoeding, zijn zij de juiste partners om u hierin te begeleiden, u hierover te adviseren en/of namens u te onderhandelen met uw toekomstige ex-werknemer.

Het is daarom van belang dat u in een vroeg stadium contact opneemt met de arbeidsrecht advocaten van Vogelaar Bosch Spijer Advocaten. Zij onderhandelen vakkundig over een beëindigingsvergoeding tot een voor u bevredigend resultaat!